Nak melangkah masuk, jangan terkejut kalau disapa oleh peminta sedekah yang sedia menunggu di tangga nak masuk kedai ni. Selalunya pengunjung kedai yang bermurah hati akan memberi sedekah selesai menjamu selera.
Ok...nak tahu specialty kedai ni. Kalau nak yang best, ambil ayam ros and nasi beriyani. Sedap... Tambah lagi kalau ambik masak kambingnya. Mak mertua lalu belakang gerenti tak sedar punya... Tapi...of all the dishes, my favourite is the sotong kari. Pergh....
![]() |
nasi briyani with acar timun& nenas |
![]() |
the delicious sotong kari...my taste |
Oh ya...terlupa nak bagi tau, semua dishes will be serve in the green melamine plates. Sambil makan the waiter akan datang ke meja dan mengira harga. Sudah makan, jangan lupa minta slip kertas harga tadi untuk dibawa ke kaunter bayaran. Selalunya kalau makan masa rehat waktu hari bekerja, kita tak selesai makan, gerenti ada customer lain yang akan berdiri di tepi meja .... booking meja. This shows that memang nasi dan lauk restoran ni memang mengancam...
Selamat mencuba....
No comments:
Post a Comment